Ben je ondernemer en gebruik je een bestelbus voor je werk? Dan weet je als geen ander hoe afhankelijk je van de bestelbus bent om je werk uit te kunnen voeren. Zonder bestelbus komt je werk immers stil te staan en loop je omzet mis. 

Maar ook als je bus niet gestolen wordt, maar de waardevolle spullen die erin zitten buit worden gemaakt, ben je ook ver van huis. Kortom, het beveiligen van je bestelbus is eigenlijk noodzakelijk. Maar welke mogelijkheden zijn er zoal om je bestelbus te beveiligen? Daar gaan we in dit artikel nader op in.

Versnellingsbaksloten

Met een versnellingsbakslot vergrendel je de versnellingspook, waardoor het niet meer mogelijk is om te schakelen. Als je op pad gaat kun je het slot met behulp van een omklapbare sleutel ontgrendelen. 

Eenmaal op de plaats van bestemming haal je de sleutel uit het slot en weet je dus zeker dat het versnellingsbakslot weer op slot zit. Versnellingsbaksloten zijn zowel voor automaten als handgeschakelde auto’s verkrijgbaar.

Motorkapsloten

Bestelbussen worden met een standaard motorkapslot uitgerust dat relatief eenvoudig is open te breken. Het gevolg is dat criminelen de onderdelen die zich onder de motorkap bevinden eenvoudig kunnen stelen. Denk bijvoorbeeld aan de accu of de motormanagement-unit. 

Daarnaast is het bovendien mogelijk om via de motorkap de bestelbus uit zijn versnelling te halen zodat je hem op een oplegger kunt duwen. Met een motorkapslot vergrendel je de motorkap. Als het standaardslot is opengebroken blokkeert het motorkapslot het verder openen van de kap en zijn criminelen zo goed als kansloos.

OBD beveiliging

Met OBD beveiliging bescherm je de toegang tot de OBD stekker. Via de OBD-stekker kunnen dieven  de software van je bus hacken en nieuwe sleutels inlezen. Ze rijden zo met je bus weg. Met een OBD slot is de kans dat ze toegang krijgen tot de OBD stekker een stuk kleiner.

Sloten combineren is key

Om je bestelbus zo goed mogelijk te beveiligen is het aan te raden om de verschillende soorten sloten met elkaar te combineren. Op die manier maak je het criminelen zo lastig mogelijk om je bestelbus open te breken en de inhoud of de bus zelf te stelen.

Ons advies is overigens om de diverse sloten in één keer te laten monteren. Vaak krijg je dan korting op de sloten en op de montage. En als de montage op locatie plaatsvindt bespaar je dus sowieso al twee keer op de reiskosten van de monteur.

Andere manieren om je bestelbus tegen diefstal te beveiligen

Naast het gebruik van sloten kun je ook een aantal andere dingen doen om de bestelbus tegen diefstal te beveiligen. Parkeer je bus bijvoorbeeld bij voorkeur op een plek waar veel sociale controle is en niet ergens op een afgelegen parkeerterrein.

Haal daarnaast je waardevolle spullen uit het zicht en blindeer je ramen. Dat beperkt de inkijk, waardoor het lastig is om van buitenaf de inhoud van je bus te bekijken. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.