Ben je van plan om de komende tijd met een trailer of een aanhangwagen op de weg op te gaan? Dan is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In deze blogpost vertel ik je over een paar zaken waar je op moet letten als je veilig op pad wil gaan. Het rijden met een aanhanger is namelijk wat anders dan het rijden zonder aanhanger en als je niet zo veel ervaring hebt met het rijden met een aanhanger, is de kans groot dat je dit vergeet. Door vooraf bij de juiste zaken stil te staan, een rustige rijstijl te hanteren en de juiste onderdelen voor je aanhangwagen moet het goedkomen. Lees dus snel verder!

Denk om de bandenspanning

Om veilig de weg op te kunnen met een aanhangwagen of trailer is het van belang dat je rijdt met de juiste bandenspanning. Als je rijdt met een te hoge of een te lage bandenspanning, dan loop je het risico van een klapband. De juiste bandenspanning kun je doorgaans vinden op de koppeling van de aanhanger.

Verdeel het gewicht gelijkmatig

In het kader van een goede wegligging is het belangrijk om het gewicht van de aanhanger zo goed mogelijk te verdelen. Zorg ervoor dat de zwaarste voorwerpen zoveel mogelijk boven de as van de aanhangwagen liggen en dat lichtere voorwerpen verdeeld zijn over de rest van de laadruimte. Zo zorg je niet alleen voor de beste wegligging, maar je voorkomt ook ongelukken.

Achteruit rijden met een aanhangwagen

Achteruitrijden met een aanhangwagen lijkt op het oog een lastige klus, zeker als je het nog nooit gedaan hebt. Het belangrijkste is om alert en rustig te blijven. Bij het achteruit rijden moet je het tegenovergestelde doen van wat je zonder trailer of aanhanger gewend bent. Je draait het stuur dus naar links als je de aanhanger naar rechts wilt sturen. Andersom geldt hetzelfde.

Ben je op zoek naar meer tips of naar een betrouwbare plek voor het kopen van goede aanhangeronderdelen? Neem dan eens een kijkje bij deze aanhangeronderdelenshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published.